Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

de Panacris in Supe/Ciorbe, 30 Noi 2023 | 1598 vizualizari

 

O altă rețetă de toamnă, mai lejeră, dar sățioasă! Spor și poftă bună! P.S. Chimenul face toată treaba! "Culori de toamnă în bucate." 
Pentru Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac sunt necesare ingredientele urmatoare: pui, varza, cartofi, dovleac, praz.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Cartofi 2 bucăți,
  • Dovleac plăcintar cca. 300 g,
  • Praz cca. 300 g,
  • Ceapă 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Usturoi 2 căței,
  • Varză albă cca. 300 g,
  • Dovleac plăcintar cca. 300 g,
  • Morcovi bay cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Semințe de chimen 1 lingură,
  • Pasta de roșii 1 lingură,
  • Pătrunjel verde ½ legătură.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac:

Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute.

Între timp se pregătesc legumele.

 Se curăță cartofii, dovleacul și se taie cubulețe.

Prazul se spală și taie rondele.

Ceapa se curăță și se toacă mărunt apoi se pune la călit în uleiul de măsline, împreună cu cartofii, dovleacul, prazul, varza tocată cca. 10 minute la foc rapid.

Se asezonează de sare, piper, semințe de chimenn, boia de ardei dulce și pasta de roșii, apoi se adaugă  cca. 2000 ml apă caldă și se lasă la fiert la foc mediu cca. 20 minute.

Pieptul de pui semifiert, se scoarte, se taie bucățele, numai bune de savurat, apoi se adaugă în supa de legume, completându-se cu zeama de carne.

Se lasă la gătit încă cca. 30 minute la foc mediu.

Supa se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel proaspăt.

Spor și poftă bună!

Vezi si reteta de Varza cu carne la tuci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu aripi de pui si taitei